Informació general


Identificació
  • Nom complet: Futbol Club Barcelona
  • Data fundació: 29 de Novembre de 1899
  • Pais: Espanya
Àrea social
  • Estadi: Camp Nou, Barcelona, Catalunya
  • Presidència: Josep Maria Bartomeu
  • Penyes: 1343
Junta tècnica
  • Esport/disciplina: futbol
  • Entrenador: Ernesto Valverde
  • Lliga: Primera divisió

El Futbol Club Barcelona, popularment conegut com a Barça, és una entitat esportiva de Barcelona (Catalunya) fundada el 29 de novembre de 1899 per un grup de joves futbolistes suïssos, catalans i britànics encapçalats pel ciutadà suís Joan Gamper.


A diferència de la majoria de clubs esportius professionals a tot el món, el Barça no és una societat anònima, és a dir, que la propietat del club recau en els seus 176.000 socis, fet que el converteix en el segon club de futbol amb més socis del món, després del Benfica i seguit pel Bayern de Munic. Segons el rànquing històric de la IFFHS (Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol), és el millor club del món des de 1991, data en què aquest organisme començà a recollir estadístiques.


L'equip de futbol va ser uns dels fundadors de la Lliga espanyola de futbol el 1928 i des d'aleshores és un dels 3 equips que sempre ha jugat a la Primera Divisió. Actualment és un dels equips amb més trofeus del món, destacant entre d'altres: 25 Campionats de Lliga espanyola, 30 Copes del Rei, 12 Supercopes d'Espanya, 5 Copes d'Europa, 5 Supercopes d'Europa, 4 Recopes d'Europa, 3 Copes de Fires i 3 Mundials de Clubs. Des de l'agost de 2015 el Barça és el club amb més títols europeus (19) superant el Milan AC i el Reial Madrid amb 18. El Barça és l'únic equip d'Europa que ha disputat sempre, des del 1955, alguna de les quatre competicions europees, l'únic club de la lliga espanyola que ha aconseguit guanyar les tres competicions més importants el mateix any (Copa, Lliga i Lliga de Campions) la temporada 2008-2009 i la temporada 2014-2015, i el primer i únic equip de la història que ha assolit en un mateix any (2009) els 6 títols més importants (tres internacionals i tres estatals). També és l'únic equip d'Europa que ha aconseguit guanyar els tres títols més importants (Copa, Lliga i Lliga de Campions) en més d'una temporada: la temporada 2008-2009 i la temporada 2014-2015. L'equip de futbol ha guanyat 88 títols oficials, cosa que el converteix en l'equip amb més títols de l'estat espanyol. Un fet que el fa únic al món és el de disposar, a banda del futbol, de quatre seccions professionals més, totes en l'elit de les competicions esportives europees de clubs, en les disciplines del bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala. Entre les cinc seccions professionals esmentades, el FC Barcelona suma més de 305 títols oficials nacionals i més de 100 títols oficials internacionals, incloent-hi un total de 34 Copes d'Europa, 78 Lligues i 81 Copes del Rei, tot sumant més de 412 títols oficials professionals. La temporada 2010-11 va ser la de més èxit en conjunt del club amb 14 títols: 3 de l'equip de futbol, del bàsquet i del futbol sala; dos de l'handbol i de l'hoquei patins i un del futbol femení.

arrow_upward